Montaža samoljepljivih folija za namještaj

Mogu li samoljepljive folije oštetiti podlogu?
Samoljepljive folije ne mogu oštetiti podlogu, ali ako je podloga već oštećen ili je loše napravljen ne možemo davati nikakva jamstva. Bilo bi dobro ako imate neko  veče oštećenje na foliji da prije to izravnate s kitom.

Od čega su izrađene samoljepljive folije
Izrađene su od trajnog i visoko kvalitetnog matiranog pvc materijala. Folije je moguće kod aplikacije više puta odlijepiti i zalijepiti a da se pri tome ne ošteti, ali se postupno gubi moć ljepila.

Na koje se površine mogu zalijepiti folije?
Folije je najbolje zalijepiti na glatke, čiste, i ravne površine poput svih vrsta namještaja, stolova, vrat, zidova. Mogu se aplicirati i na vlažne i mokre dijelove bilo dali je to unutra ili vani. Otporne su na UV zrake tako da neće postupno izbeljiti na Suncu. Tisak je otporna na habanje tako da se može aplicirati i na pločice po kojima se hoda.

Trebam li očistiti podloga prije aplikacije?
Obavezno očistiti podlogu od prašine i drugih nečistoća prije aplikacije.

Mogu li zalijepiti folije vani (izložene kiši) ?
Da, folije se mogu aplicirati na vanjske površine, mogu biti izložene na kiši (izrađene su od pvc folije kojoj kiša i vlaga ne smetaju)

Kako zalijepiti samoljepljive folije?
Za jednostavnu montažu potrebne su dvije osobe. Nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo. Postupak apliciranja možete pogledati u priloženom videu.

Montaža s vodom se primjenjuje na stakla. Potrebno je prvo izrezati foliju da pase na staklo. Posprejate staklo s vodom i odlijepite foliju s podložnog papira i pošpricajte s vodom po ljepljivoj strani. Potrebno je dobro pošpricati sve dijelove tako da ni jedan dio neće biti ljepljiv. Prislonite foliju na prozor i namjestite ju prema želji. Kad je namještena počnite istiskivati vodu od sredine prema van. Poslije istiskivanja vode potrebno je 24 sata da se folija zalijepi na prozor.

Drugi način lijepljenja je suho lijepljenje. (Video kako se folije lijepe na suho možete pogledati ispod uputa).
Folije se mogu lijepiti na sve površine kao što su: kuhinje, ormari, ormarići, stolovi, klupe, stolice, vrata, podovi, mramor, zid, lim, ogledala, pločice, radne ploče u kuhinji, frižideri, stepenice, police, plastika.

Ako se nešto dogodi prilikom aplikacije?
Ako se nešto dogodi prilikom aplikacije (gužvanje ili sl.) , lagano odlijepite izgužvani dio i pokušajte ponovno malo opreznije.

Koliko puta mogu odlijepiti i zalijepiti tapetu?
Može se dva do tri puta ponovno zalijepiti, samo treba imati na umu da je ljepilo svakog puta sve slabije.

Kako se odstranjuju samoljepljive folije?
Jednostavno se odlijepe pomoću fena, zagrijte površinu i ljepilo će otpustiti  tako da ju možete skinuti.

Kako se čiste samoljepljive folije?
Možete koristiti bilo koje sredstvo za čišćenje površina. 

Ako niste pronašli odgovor na svoje pitanje slobodno nas kontaktirajte preko telefona   042 200 799 ili na mail valentina@life-decor.com